Sunday, October 13, 2013

bahana youtube

bismillah..

anak remaja sekrang semakin hari semakin menjadi2,malu tu dah hilang ibarat ais krim yang dah nak cayaq..tambah2 yang perempuan nie...Allah2 adik2 ku...

dulu masa zaman alang ada gak youtube fb,friendstar semua mak nenek tu tapi tak pernah lah dengar orang bercinta putus buat video time sekolah2 dulu...habih2 pun surat...kalau ada pun buat video tu amatlah sedikit golongannya

ttapi laniee,macam jadik trend pulak dah adik2 aku yang comel2 belaka nie buat video putus cinta..muka comel dah,hati pun mesti comel kan..tapi akal adik tak guna betoi2..

sayang dik..sayang...nanti bila hampa semua dah besaq,baru lah tahu erti penyesalan dan hampa akan ada satu penyakit baru iatu gelak sorang2

awat gelak sorang ?

sebab teringat masa zaman muda dulu kenapa aku boleh buat benda bodoh lagutu..dan sekarang alang tengah menghadapinya..hahaha

jadi nasihatnya...abaikan permainan jiwa yang suka ajak kita berperang ala2 komander gitu padahal kita nie prebet ja,faham kot noh ?

jom kembali pada islam...banyak lagi binatang lain boleh buat..dari duk hangit bercinta yang tak berkesudahan tu..

seriusly alang buat kajian sendiri berdasarkan pengalaman dan sekeliling..flow orang bercinta nie sama ja..betoi sama...kalau tk percaya hampa jangan try..haha

awal perkenalan pijak semut pun tak mati bai..dah tengah bulan tu gaduh2 manja kononnya nak uji KESETIAAN lah tu,last2 uji kesetiaan sungguh,gaduh betoi..pastu mula lah berlaku sesi pujuk memujuk..

lepastu sapa boleh sambung ?

ok fine,bukan ada orang baca pun kan,mehlah aku sambung sendiri -_-

lepastu baik lah balik...dua tiga hari lepas tu gaduh lagi..flow yang sama berlaku kat atas..
sampailah boring..last2..


"kita dah tak berkesefahaman" dak pun

"saya bukanlah yg terbaik untuk awk"

tak pun laki atau perempuan tu curang...habih cerita gitu ja..setakat alang jumpak berpuluh2 pasangan kebanyakkan tak sampai jinjang pelamin pun,sikit sangat yang sampai jinjang pelamin tu pun kadar cinta dia tk lama terus kahwin..selalunya perempuan lah emo lebih sebab semua orang tau perempuan nie hati dia lembut..last2 ada yang bunuh diri,jadi pasif,tak nak belajar,buat kerja gila macam video lah trend sekarang..bagi satu dunia tau masalah dia,sampai macm tu akhir zaman ni..

see ?

mudah sungguh barat meracuni kita kan ?



jadi apa tunggu lagi...takyah bercinta lah boh ! tolong agama Allah lagi best,bercinta dengan Allah lagi best,,tak pernah curang pun dengan kita..


wallhualam...

2 comments:

  1. update2 sll na. Teruskan menambah ilmu ramai orang. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...