Monday, July 29, 2013

wahai manusia !

wahai lelaki2 dan muslimin2 di luar sana,sedarkah kamu tanggungjawab kamu menjaga kehormatan wanita dan melindungi wanita,bukan mengajak mereka bercouple untuk memnuhi nafsu masing2 dan menghancurkan mereka,sedarkah kamu muslimat2 di luar sana sedang di kecam oleh musuh2 Allah tetapi muslimin2 di sana tetap melindungi wanita sehabisnya walaupun di siksa dan di tembak?wahai muslimin di mana tanggunjawab kamu untuk menjaga kehormatan wanita ? apakah kamu mahu di gelar lelaki pengecut kerana membiarkan adik2 kamu,isteri2 kamu,anak2 kamu,ibu kamu keluar rumah seperti orang yang takda harga diri ?

wahai muslimat,sedarkah kamu bahawa kamu begitu berharga dan aurat kamu sangat2 berharga ? tahukah kamu setiap kali kamu keluar tanpa menutup aurat dengan sempurna Allah tak redha setiap langkah kaki kamu dan bayangkan kalau nabi lihat umatnya pakai baju ketat2 dan tidak menutup aurat apa nabi rasa ? manusia yang masih menyebut ummati...ummati..ummati sebelum kewafatannya...

teruknya kita ! allah3...ampunkan kami...banyak khilaf yang kami dah lakukan...jangalah engkau bebankan kami dengan beban yang berat,janganlah engkau timpakan bala pada malaysia teruatamanya atas sebab segelintir kami yang alpa dan leka dengan nikmat dunia..ya rahim...ya Allah..
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...