Wednesday, January 11, 2012

pernah kah kau terfikir ?

bismillahirohmanirohim.. ^^

Pernah kah kita terfikir betapa besarnya kuasa Allah yg membolehkan semua wajah kita


berbeza ? 




Dan lebih menakjubkan..bila ada yg muka sama...mesti kita mcam teruja kan


sedangkan kita patut terkejut bila wajah kita berbeza..bukan sama ? 

yela...kan bila kita ada something yang sama je..mesti kita teruja...contohnya..




wow ! dia klon dengan kawan nie lah !


wow ! makanan kita samalah !


wow ! muka dia macam artis lah !


wow ! muka kita samalah !


tetapi..bila wajah kita yang Allah cipta berbeza2 nie..takdelah pulak yang nak teruja samapai 


gitu...tak de pulak lagi alang dengaq orang cakap gini...




wow ! muka kita beza lah !


erk ? =.='

bukanlah maksud takde langsung..maksud alng ramai yang tak nampak kekuasaan Allah disitu pasai tulah alang cuba sampaikan nie....

boleh kita bayangkan berapa  billion segala million..trillion manusia dekat muka bumi nie....semua wajah yang berbeza dan yg sama tu boleh kira lah kan..

dan...dan...

lebih menakjubkan lagi...setiap manusia ibu jari tak sama finger printnya...







Subhanallah..U created 


everything :)






kadang kita kena fikir benda yg jarang org fikir.. :)

5 comments:

  1. @hawa @pelangi sepi : alhamdulilah..trima kasih berkunjung :)

    ReplyDelete
  2. baru terfikir..alamak!.sy baru follow ur blog..klau sudi singgah la blog sy n follow yea..(^_^)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...