Saturday, April 16, 2011

anak bongsu manja lah !!

assalamualaikum wbt....
uke...kompem lam kepala korang akan ada ayat2 matrix nih !
  • manja
  • x buleh berenggang dengan mak
  • mengada2
  • nak apa semua dapat
  • n blalalalalalaa....
kompem ah kan3?? kalau x pon hampa kena anggguk gak..yg x angguk tu mesti anak bongsu mcm alang ! hahaha
korang taw napa alng tulis entry nie? tau?
sebab... alang dah borink dengaq perkataan yg tertera kat atas tu....bila pi mana ja..habaq..haii...sya ank bongsu..kompem punya akan terkeluaq kat mulut org itu...owuh bongsu..mesti manja nie ! (contoh)

huh..geram2...why huh?..sapa yg pi suntik kat minda masyarakat kita nie bahawa anak bongsu semuanya mcm kat atas??..marah nie..marah nie...sapa?..huhu...kes besaq nie taw..alang nak dakwa kat mahkamah kalau ada org tuduh anak bongsu mcm kat atas tu lagi....hahaha

uke...alang tau...memang..memang x dinafikan memang ramai yg anak bongsu nih memang manja sikit dari adek bradik yg lain....bongsu lah katakan,memang manjalah ! memang3...memang lagi? uke cukop...

tapii.....korang x leh nak kata semua ank bongsu nih manja...terutamanya alang ! korang taw x yg alang sedih kalau saper cakap mcm tu kat anak bongsu...sedih + geram..why?..sebb korang dah set minda mcm tu...padahal....alang memang manja pon !..kah3.....


 tapi....korang kena tahu...kakak,abg alang pon manja dan kami sama2 manja ! bukan saya saja..ada paham?..thats mean...kemanjaan ku = kemanjaan abg dan kakakku = anak saudaraku...fair la..korang patut tukar pemikiran tu bahawa semua anak patut manja dengan mak abah..bukan bongsu saja..x fair la mcm tu..
so.....dont judge me uke ?..atau anak bongsu yg lain..mungkin mereka jugak marah seperti sya..hahaha..
kalau korang nak selamat..senang jer...just tukar ayat itu dgn lebih sopan dan x menyakitkan,,,contohnya

ayat salah :
'owuh,anak bongsu..mesti manjakan??'

ayat betul :
'owuh,anak bongsu..ok...manja x?'

ayat nie alang rasa lebih sopan kot..hahaha..itu saja..alang cuma nak bagitau..jgn la cakap x pikir..pikir dulu sebelum bercakap..mungkin kadang2 kita x tawu benda yg kita cakap tu telah menguriskan hati seseorang..


eh jap....mesti korang pelik kan naper alang bahasa diri alang sedangkan alang anak bongsu..haaa..kita sambung cerita nanti yer...

3 comments:

  1. salam.. yea yea saya anak bongsu.. har har har

    ReplyDelete
  2. Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
    jom tengok sakura dekat blog saya^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...