Monday, September 13, 2010

TV3 HINA ISLAM

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang, saya paparkan kebenaran ini bukan sekadar untuk tatapan tetapi perhatian anda! Sesungguhnya ini bukan kebetulan tapi PENGHINAAN yang patut kita sebarkan!

Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 seringkali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberansangkan daripada para penonton samada dari segi kualiti atau mesej yang disampaikan; selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Ramai yang tertunggu-tunggu di kaca televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menonton iklan-iklan ini disiarkan. Namun iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya?Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Samada anda yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terserah. Tetapi sebagai umat Islam, anda harus ambil perhatian.


Babak 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratap rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.
1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu/Islam
2.Buku - Bible

3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis
6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM
7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran
Babak 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai muka surat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).


1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)

2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan

3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus
4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)

5.Pokok Krismas - Simbol PaganismBabak 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran dan kemodenan.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian

3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan masuk Kristian


Babak 4- Budak Lelaki Melayu dengan seorang budak perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Ini memaparkan kejayaan memurtadkan/merosakkan Bangsa Melayu dan Islam)


1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu/Islam.


Babak 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)

2.Teluk Intan, Hilir Perak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary Club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya bandar (capital).

Babak 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan Melayu dalam beca.


1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan


Babak 7- Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang ambil (pickup). Budak Melayu kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.


1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, moden dan sebagainya.

Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang 'menyalib' setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?


Apa sebab perlu dipaparkan Teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.


Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..


Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan bijaksana..


Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? TIDAK! Ini adalah AGENDA TERANCANG!!

Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran:

"Tidak akan pernah redha orang-orang Yahudi dan Nasrani terhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" al-Baqarah: 120

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...